Турските власти в сряда опровергаха появили се спекулации около здравето на

...
Турските власти в сряда опровергаха появили се спекулации около здравето на
Коментари Харесай

Турция разсейва спекулации около здравето на Ердоган

Турските управляващи в сряда опровергаха появили се спекулации към здравето на президента Реджеп Ердоган.  

Центърът за битка с дезинформацията, основан под егидата на информационния отдел отрече в сряда версията, че той е получил инфаркт и е бил приет в болница.

" Твърденията, че президентът Ердоган е получил инфаркт и е бил приет в болница, не са правилни. Президентът ще участва на церемонията по първото зареждане на гориво в АЕЦ " Аккую ", която ще се състои на следващия ден, посредством предаване онлайн ", оповестиха от Центъра в Twitter.

Здравето на нашия президент е доста положително, поддържаме непрекъсната връзка, той имаше лека простуда, съобщи вицепрезидентът Фуат Октай, представен от " Хюриет ".

Заместник-председателят на партията на президента Еркан Кандемир сподели, че Ердоган ще участва на гала в атомната електроцентрала " Аккую "  в южната провинция Мерсин посредством видеовръзка в четвъртък.

Припомняме, че турският президент прекъсна телевизионно изявление онлайн във вторник вечерта, откакто получи припадък на " стомашно разстройство ".

Ердоган беше интервюиран по турската телевизия, когато програмата беше прекратена за към 20 минути, откакто президентът ненадейно се почувства зле отвън обсега на камерата.

По-късно той се върна на екрана, обяснявайки, че е страдал от " сериозен стомашен грип " и е обмислял да анулира изявлението, което почнало с час и половина забавяне, след " интензивна акция " в понеделник и вторник.

Ердоган съобщи, че е отменил плануваните си предизборни манифестации в сряда заради здравословни аргументи.

" Днес ще си умря у дома по съвет на моите лекари ", написа Ердоган в профила си в " Туитър "

Късно във вторник Ердоган прекъсна телевизионно изявление онлайн, по време на което сподели, че му е прилошало заради смутен корем

69-годишният Ердоган е на власт от 2003 година и му следва тежка борба на общите избори на 14 май.

Опозиционната коалиция, формирана от шест партии от целия политически набор, се сплоти зад Кемал Кълъчдароглу.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР